Nominér din kandidat til reise- og studiestipend 2024

Stiftelsen Bodø Håndverkerstand skal også i år dele ut reise- og studiestipend i samarbeid med Bodø Næringsforum.

Stiftelsen deler ut ett reise- og studiestipend på 40.000 kr. Fristen for å søke er 4. februar og stipendet deles ut på fag- og svennebrevutdelingen den 19. mars på Bodø videregående skole. 

Stipendet skal bidra til at unge som har valgt yrkesfag skal ha muligheten til å dra på studietur, ta kurs og videreutvikle seg i sitt fag og yrke.

Send inn søknad på stipendet ved å følge denne lenken: https://bnf.no/nominasjon-av-kandidat-reise-og-studiestipend/

– Stipendet har gitt meg mulighet til å ta en videreutdanning i yrket jeg elsker

I 2022 vant Jenny Øines Jørgensen, frisør og assisterende daglig leder på Bech frisør City Nord. Bodø Næringsforum har tatt en prat med henne om hva hun fikk ut av sitt stipend. 

– Stipendet har jeg brukt på utdanning til å fargespesialist. Dette er en
samlingsbasert utdanning i Oslo via Wella. Utdanningen heter master color
Expert, sier Jørgensen og legger til:

– Stipendet har gitt meg mulighet til å ta en videreutdanning i yrket jeg elsker. Å bli fargespesialist er noe jeg har hatt lyst til siden jeg startet som frisør. Det er 3 samlinger. Har vært på en samling til nå, og allerede etter første samling er jeg mye mer sikker på hva jeg gjør, samt lært nye måter å jobbe på.

Stor mulighet til å vokse

Hva vil du anbefale til andre som søker stipendet? 

– Det var faktisk min sjef, Lise Fygle, som søkte stipendet for meg. Og da var det jo bare enda gøyere å vinne det! Det er jo en stor mulighet til å få en videre utdanning i yrket sitt og vokse. Man kommer langt med 20.000kr. Jeg liker ordtaket «knowledge is power» for det er jo sant. Jeg ville holdt øynene åpen for videreutdanninger som ser spennende og lærerik ut, og søk stipend! Kanskje DU vinner!

Hva er planene videre?

– Planene videre er å bli ferdig i utdanningen som fargespesialist og fortsette veien videre. Vi frisører blir aldri ferdig utdannet i yrket.Det kommer hele tiden nye trender og produkter som man må sette seg inn i, og det er jo det som er så spennende. Ingen dag er lik!