På bildet fra venstre: Siw Meløysund og Arve Pedersen. Foto: Deadline Media.

Hundholmen Byutvikling vant Ambassadørprisen på Opplyst: – Har en egen drivkraft som er uten sidestykke

Hundholmen Byutvikling ble hedret med Ambassadørprisen under næringslivskonferansen Opplyst. Selskapet ble anerkjent for deres fremragende bidrag til å fremme Bodø som en attraktiv by for både næringsvirksomhet og som bosted.

– Målet med ambassadørprisen er å anerkjenne og hedre en person eller et selskap som gjennom sitt virke bidrar med å synliggjøre Salten som en attraktiv region for næringsvirksomhet og som bosted – både i inn- og utland. Og gjennom sitt engasjement utviser et særskilt samfunnsansvar som skaper ringvirkninger for oss alle som bor i her, sier Gøran Aamodt, festivalsjef for Parkenfestivalen

– Å være en ambassadør handler om å representere og fremme andre enn seg selv. Salten har mye å by på og mye å vise frem. Det er en stor drahjelp at enkelte går foran og viser vei, og tar et utvidet ansvar, sier Trine Stenvold, direktør for Fauske Næringsforum. 

Noen ord fra administrerende direktør 

Bodø Næringsforum tok en prat med Arve Pedersen, administrerende direktør for Hundholmen Byutvikling, for å høre hans tanker om prisen. 

– Vi synes det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Det å se at områder og konsepter blir brukt og at folk trives gir oss energi til å fortsette, sier deler Pedersen. 

Når vi spurte om hans favorittøyeblikk på Opplyst-konferansen, uttrykte Pedersen sin beundring for presentasjonen til Myreze. – Veldig inspirerende og viser at vi trenger motpoler for å utvikle oss, sa han. 

Med et urokkelig engasjement for innovasjon og kvalitet, er Hundholmen Byutvikling bestemt på å fortsette med å ha landets mest fornøyde leietakere. – Vi jobber på videre fremover for at alle som besøker våre lokaler trives og har det fint, forsikrer Pedersen.

Juryen sin begrunnelse

Juryleder Trine Stenvold fra Fauske Næringsforum ledet en jury bestående av Gøran Aamodt fra Parkenfestivalen (vinner i 2022), Ivar Forn fra Øksheim R, og Jan Braastad fra Nobl.

– Hundholmen Byutvikling har en egen indre drivkraft som er uten sidestykke, og har en gjennomføringskraft som det er få forunt å ha, rett og slett imponerende. Inspirasjon for å jobbe med utvikling hentes gjerne på reiser rundt omkring i verden. Tar verden til Bodø om man kan si det slik. Transformasjon – og nytenkende – gjerne utenfor boksen – ser muligheter der andre kanskje ser begrensninger og utfordringer, og alt for mye arbeid, sier Gøran Aamodt, festivalsjef for Parkenfestivalen

Vinneren har klart å skille seg ut som en dynamisk utfordrer, ivrig etter å innføre innovative løsninger og nye ideer i bybildet. Ifølge Trine Stenvold, direktøren for Fauske Næringsforum, er de fremst i skoan og har evnen til å skape en umiskjennelig godfølelse i samfunnet. 

Dette teamet har ikke bare tiltrukket nasjonale aktører til Bodø, men har også transformert Sjøgata.

– Bohusområdet til et levende sentrum fylt med studenthybler. En bolystsatsing er strategisk plassert i hjertet av byen for å tiltrekke seg studenter, skape et pulserende miljø og fremme urban utvikling. Kulturengasjement er også en integrert del av vinnerens strategi, fortsetter Stenvold.  

Hundholmen Byutvikling har vært aktive deltakere og støttespillere for Nordland Musikkfestuke og har spilt en avgjørende rolle i etableringen av Beddingen Kulturhus. Disse initiativene reflekterer bedriften sin dedikasjon til å berike det kulturelle landskapet, gjøre Bodø til et attraktivt sted for både beboere og besøkende, og fremme en følelse av fellesskap og tilhørighet i byen.

Alle nominerte til Ambassadørprisen:

  • Hundholmen Byutvikling 
  • Sophie Wiik 
  • Kjetil Knutsen

Om Opplyst

Opplyst-konferansen er årets store høydepunkt for næringslivet i Bodø og Salten. I styringsgruppen for Opplyst sitter representanter fra Fauske Næringsforum, Bodø Næringsforum, Nye Bodø, T. Kolstad Eiendom, DNB, AN, Visit Bodø og Innovasjon Norge.