Opplyst 2022: The Quartz Corp Drag vant prisen for Global Growth

– The Quartz Corp er en hjørnesteinsbedrift i Drag kommune i Salten. Bedriften har et produkt som er etterspurt i hele verden. Teknologien er selvutviklet og de produserer det meste lokalt, skriver juryen i sin begrunnelse for at bedriften vant prisen. 

På Opplystkonferansen tok fabrikksjef Cato Lund imot prisen på vegne av bedriften. 

Hva betyr prisen for deg? 

– Vi følte alle på en stor stolthet over å få en slik pris tildelt! Alle ansatte ved The Quartz Corp (TQC) har jobbet målrettet og hard i mange år for å komme dit vi er i dag og denne prisen er en annerkjennelse på at vi har gjort noe riktig. Det er stort for oss at arbeidet vi har gjort blir lagt merke til også utenfor vårt nærområde. Denne prisen motiverer oss alle til å fortsette å arbeide sammen for å oppnå vårt felles mål: Alltid å være best i verden på det vi gjør.     

Hva var ditt favorittøyeblikk på årets Opplyst? 

– Dette var første gang jeg deltok på Opplyst. Jeg tror mitt favorittøyeblikk blir mer en favorittopplevelse! Det å møte så mange positive mennesker på ett sted hvor alle var utelukkende positive og opptatte av utvikling i vårt område, gir meg troen på fremtiden. Konferansen viser at vi har et enormt spekter innen kompetanse og satsningsområder i Nordland og vi har mange grundere og ildsjeler som er villige til å legge ned enormt store mengder med arbeid for at vi skal lykkes her i nord. All honnør til næringslivet i Nordland.  

Hva er planene videre for The Quartz Corp Drag? 

– Det er en sterkt økende etterspørsel i solcelle- og elektronikkbransjen. TQC ønsker og utvikle seg parallelt med våre kunders vekst og behov. Det betyr at TQC må jobbe aktivt med å kunne svare på den økte etterspørselen, som igjen er årsaken til at TQC jobber med å erverve større areal og er i gang med å regulere dette arealet til industriformål. Vi trenger både større plass og flere dyktige kollegaer.

TQC har 120 ansatte i Salten. Dette er en økning på 46 prosent de siste to årene. Bedriften har planer om å investere enda mer, samt utvide med 50 nye stillinger fremover. 

The Quartz Corp produserer solceller, fiber og halvledere. De investerer mye i forskning og utvikling og har har egne laboratorier for utvikling av nye verktøy, prosesser og metoder. Opp mot 15 prosent av de ansatte er direkte involvert i utviklingsarbeidet. 

The Quartz Corp leverer 100 prosent av sitt ettertraktede produkt globalt, og har hatt en vill vekst i omsetningen fra rundt 100 millioner kroner i 2014 til 735 millioner kroner i 2021.