En mann som holder en blomsterbukett og et innrammet bilde foran en dekorativ vegg. Foto.

Opplyst 2022: Gøran Aamodt vant årets ambassadørpris

Gøran Aamodt er ildsjel og festivalsjef for Parkenfestivalen i Bodø. Han opplever ikke prisen som en personlig pris, men som er klapp på skuldrene til alle som brenner for Parkenfestivalen.

Årets Salten-ambassadør kan være en person, en bedrift eller en organisasjon som bidrar til å synliggjøre Salten som en attraktiv region for næringsvirksomhet og som bosted.

Hva betyr prisen for deg? 

 – Det er jo en stor ære å få en slik anerkjennelse for det man driver på med. Kanskje spesielt med de to siste årene i bakhodet, så er det godt å få en bekreftelse på at kultur er viktig, ja kanskje viktigere enn noensinne. Og så må det ikke være noen tvil om at jeg ikke opplever denne prisen som en personlig pris, men mer som et gedigent klapp på skuldrene til alle i Parkenfamilien. Så oppsummert er jeg veldig takknemlig og stolt, sier festivalsjef Gøran Aamodt.

Hva var høydepunktene under årets Opplyst?

– Verdenspremieren på traileren til «Sulis» var kul, men det soleklare høydepunktet var duetten mellom Knut Folkestad og «Kari Bremnes». Sterkt! 

Hva er planene videre for Parkenfestivalen? 

– Stiftelsen Parkenfestivalen er blitt så mye mer enn bare en festival en gang i året, så fokus nå er å fortsette utviklingen, men samtidig foredle det vi allerede har skapt. Parken og Svømmehallen Scene kommer til å skinne ekstra fint i 2023. Det er i hvert fall målet!


– Vinneren av ambassadørprisen er innovativ og nytenkende i sitt virke. Vi ser en tydelig endring av profil ifra den spede start fram til i dag. Kandidaten er dagsaktuell og har hele tiden fokus på å fornye seg. Ringvirkningene som skapes, har stor betydning for omgivelsene både lokalt og nasjonalt. Og kandidaten har bokstavelig talt skapt gull av gråstein. Vinneren av ambassadørprisen er med på å skape magiske øyeblikk til stor begeistring for sitt publikum, skriver juryen i sin begrunnelse.