Foto: Sigrid Synnøve Øberg / Seria

Konferansier, artist og flere programposter landet for Opplyst 2023

Opplyst 2023 nærmer seg med stormskritt og det gleder oss å kunngjøre de siste tilskuddene til programmet. Vi har nå landet konferansier, artist og flere tilskudd til programmet. Sjekk de nye navnene litt ned i denne saken.

– Vi i Bodø Næringsforum og styringsgruppen til Opplyst er svært stolte over programmet vi har satt sammen for årets Opplystkonferanse. Det blir en flott dag med tankevekkende innlegg og inspirerende historier. På kvelden blir det en stemningsfull gallamiddag hvor vi deler ut årets Opplyst-priser. Vi ser virkelig frem til å ønske alle velkommen den 28. september på Radisson Blu Hotel Bodø, sier Merete Nordheim, direktør for Bodø Næringsforum.

I styringsgruppen til Opplyst sitter representanter fra DNB, Fauske Næringsforum, Visit Bodø, Avisa Nordland, Innovasjon Norge, Nye Bodø, Bodø Næringsforum og T. Kolstad Eiendom.

– Å se dette programmet komme til live har vært veldig spennende. Vi gleder oss til å dele denne dagen med alle de engasjerte, innovative og hardtarbeidende bedriftene i Salten, legger strategisk rådgiver Peter Bakkemo til.

Konferansen finner sted på Radisson Blu Hotel Bodø 28. september.

Kjøp billetter ved å trykke på denne lenken eller på Opplystkonferansen.no

Program for Opplyst 2023.

KONFRANSIERER

Knut Folkestad leder oss som vanlig gjennom dagen, og på kvelden får han med seg Thale Krogtoft Jensen, utøvende sanger og musikalartist fra Bodø.

HVER GANG VI MØTES PÅ… OPPLYST

Kjerringøy fikk sin renessanse da det ble besluttet å lande «Hver gang vi møtes» til Kvitbrygga, og har siden den gang opplevd stor oppmerksomhet.

Lokaliseringen på Kjerringøy skjedde ikke av seg selv, og det er mange mennesker som har spilt en sentral rolle i å lande prosjektet. Fire av disse møter vi på Opplyst, rundt et bord etter samme oppsett som for «Hver gang vi møtes».

  • Raymond Limstrand Jacobsen, tidl. Visit Bodø – Tilrettelegger
  • Hege Vik Hansen, Mastiff – Produsent
  • Lars Arve Jakobsen, Coop Nordland – Prosjektpartner
  • Unni Wilhelmsen – Artist og deltaker

RESTEN AV PROGRAMMET

Heidi Kløkstad – A wake up call! 

Russlands krig mot Ukraina påvirker sikkerheten i hele Europa, og trusselbildet i Norge har endret seg betydelig de siste årene. Heidi Kløkstad, politimester i Nordland Politidistrikt vil gi oss et spennende foredrag hvor hun setter søkelyset på trusselbildet i Nordland gjennom konkrete eksempler. Nordnorsk næringsliv har allerede opplevd flere angrep, og vil sannsynligvis oppleve flere i tiden som kommer. Hvilke grep kan næringslivet gjøre for å sikre egen bedrift og bidra i samfunnets samlede beredskap? Gjør deg klar for en wake up call!

Myreze – Globale drømmer, lokale røtter 

I årets inspirasjonsforedrag møter du gründerne Anja Helen Fagerli og Bjørn Myreze fra bedriften Myreze. Etter flere år i utlandet med stor suksess innenfor medieteknologi har de nå landet på Andøya, og har som mål om bygge et internasjonalt e-sportssenter fra sitt nordnorske hjem. Hva får to verdensvante mennesker til å flytte til en øy i Nord-Norge, og hva gjør en slik etablering for et lite lokalsamfunn. Historien får du på årets Opplyst!

Generasjonsskifter i Salten 

I denne programdelen møter vi fire arvtakere til ulike Saltenbedrifter. Noen har allerede tatt over, noen er på vei inn, og andre lurer på om de i det hele tatt skal inn. Hvordan har det egentlig vært å vokse opp i en familiebedrift, og hvordan har forventningene vært til det å ta over bedriften når generasjonsskiftet nærmer seg. Dette får du høre mer om når du møter følgende bedrifter:

Selma Bodøgaard, Bodøgaard Kunst & Kultur AS

Fredrik  Nordvik, Nordvik Group AS

Anne Margaretha Oskal, Saltfjell Rein AS

Kevin Slettmyr, Nordasfalt AS

Gøran Aamodt – Parkenfestivalen, en nordnorsk suksesshistorie! 

Parkenfestivalen startet i 2006 og har utviklet seg til mer enn bare en årlig begivenhet. Samtidig som festivalen har vokst, har den vært en katalysator for fremveksten av nordnorske artister.
I fjor mottok Gøran Aamodt Opplysts Ambassadørpris for sitt arbeid med Parkenfestivalen og dens innflytelse på nordnorske artister som Sondre Justad og Sirkus Eliassen.
Hvordan har en lokal festival løftet nordnorske talenter til nye høyder? Har det skjedd helt tilfeldig

, eller er det et resultat av en langsiktig strategi tenkt ut av Gøran Aamodt?
Bli med på en samtale med Gøran og kanskje en av de nevnte artistene for å utforske denne reisen.

I tillegg på programmet står:

Roy Arne Salater – Live from Bodø 
Vi kjenner han best med mikrofonen i hånda hvor han dekker nordnorske nyheter nasjonalt for Tv2. Å være nyhetsreporter er ikke en ni til fire jobb, og det krever ofte at du må slippe det du har i hendene for å være der det skjer. Legg til de geografiske avstandene med tilhørende vær så har man virkelig en kreativ hverdag. På Opplyst skal vi få et innblikk i hvordan nyhetene lages, og hvilke saker som har satt spor på veien, og vi lover filmklipp som aldri har blitt vist før!

Tord U. Kolstad – Min måte

I Nord-Norge er Tord Kolstad et kjent navn, og etter at han og familien flyttet til Sveits har han også blitt et kjent navn nasjonalt. Tord forvalter sitt eget livsverk og er oppført med 2 milliarder i formue, og med denne summen ender han opp på 232 plass over Norges rikeste. Finnes det en oppskrift, og kan Tords metode brukes av oss andre?

Dagprogrammet går fra 08:30 – 15:30. 

Kveldsprogrammet fra 18:00 – 22:00.

Afterparty fra 22:00 til langt på natt.

Kjøp billetter ved å trykke på denne lenken eller på Opplystkonferansen.no