Mann og kvinne som presenterer foran en gruppe mennesker. Foto

Dialogmøte med Høyre og Erna Solberg

Torsdag morgen inviterte vi våre medlemmer til å dele muligheter og utfordringer innenfor egen bransje med Høyre og Erna Solberg.

Takk til Ingrid Sivertsen fra Nyhamn, Linda Storholm fra Gigante Salmon, Simon Flack fra Innovasjon Norge Nordland og Ingrid Kolstad fra T. Kolstad Eiendom AS som gav sine refleksjoner, og takk til Salten Aqua som inviterte oss til Salmon Center Bodø.

Høyreleder og statsministerkandidat Erna Solberg erkjenner at både befolkningsnedgang og mangel på arbeidskraft er et reelt problem i Nord-Norge.

– Jeg kan ikke love at hele Nord-Norge skal bli en lavere skattesone enn resten av landet. Folk her skal ha trygden sin – sykepenger, foreldrepenger og pensjon – og vi må ha inntekter inn til staten også her. Vi kan ikke si at Nord-Norge er viktigere enn resten av landet, sier partilederen til og legger til at også resten av distriktsnorge sliter med fraflytting, sa Erna Solberg, rapportert av High North News.

Hun har større tro på å gjøre Nord-Norge mer attraktivt gjennom grep som studiefinansiering og spennende studier ved universitetene, spesielt siden en av utfordringene i nord er mangelen på arbeidskraft.

– Kan vi finne knappene som gjør Nord-Norge spennende, lykkes vi, avslutter Erna Solberg.