Bodø Næringsforum utvider med strategisk rådgiver

Bodø Næringsforum (BNF) vokser i takt med næringslivet og utvider nå med en fast stilling som strategisk rådgiver. Peter D. Bakkemo (34) med erfaring fra High North News og Nordområdesenteret trakk det lengste strået og starter i stillingen 1. juli.

— Næringsutvikling i Bodø er noe jeg virkelig brenner for. Økonomisk utvikling og verdiskaping er helt grunnleggende hvis man vil skape et levende og attraktivt Nord-Norge. Derfor er stillingen som Strategisk Rådgiver i Bodø Næringsforum drømmejobben for meg. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den viktige oppgaven med å fremme interessene til næringslivet i Bodø, sier Peter.

Peter tikket av i alle boksene

— Det var en ambisiøs stillingsutlysning hvor vi i realiteten søkte etter et multitalent som kunne håndtere alt fra høringer til medlemskontakt, planlegging av arrangement og redaksjonelt innhold på alle flater, sier direktør i Bodø Næringsforum Merete Nordheim, og legger til:

— For å være ærlig, så var vi litt usikker på om vi kunne finne en kandidat som ville fylle alle rollene, derfor er vi glad for at Peter fant oss, og vi han. Han tikket virkelig av i alle boksene!

Bodø Næringsforum tikket også av alle boksene for Peter.

— Jeg ser veldig frem til å samarbeide tett med Merete. Med en gang jeg så stillingsutlysningen skjønte jeg at dette var en perfekt jobb for meg. Jeg har en mastergrad i økonomistyring og har tidligere jobbet som journalist i High North News, og som prosjektleder ved Nordområdesenteret. I denne jobben får jeg virkelig brukt all min kompetanse, sier Peter.

Mer verdi til medlemmene

Det ble en travel tid for direktør i BNF Merete Nordheim etter at hun tiltrådde i stillingen sommeren 2019. Med nærmere 500 medlemmer i stadig vekst og utvikling innenfor alle sektorer i kombinasjon med en pandemi, og deretter en krig som på en eller annen måte påvirket hele næringslivet i Bodø. 

— Jeg liker godt å ha det travelt, men det har kanskje vært litt i overkant, sier Merete før hun fortsetter. — Det er ikke slik at innholdet i arbeidet vårt skal revolusjoneres når Peter kommer på plass. Vi skal fortsette med å ta temperaturen i næringslivet, skape koblingspunkt, svare ut høringer og skape gode rammebetingelser for vekst og utvikling i Bodø, kvaliteten på arbeidet skal bare bli bedre.

Ser frem til å lære mer om Bodø

Peter har gjennom tidligere arbeid opparbeidet seg god kjennskap til Nordnorsk næringsliv, nå ser han frem til å bli bedre kjent med næringslivet i Bodø.

— I High North News skrev jeg mye mineralnæringen og oljenæringen i nord. Jeg gleder meg til å lære mer om havbruk, bygg og anlegg og turisme, og resten av bedriftene som Bodø Næringsforum representerer, avslutter Peter.