Under Opplyst-konferansen 2025 ble Favn Servering tildelt årets Opplystpris. En utmerkelse som skal gå til en bedrift som skaper vekst, inspirasjon og positive ringvirkninger i lokalsamfunnet.
«Favn Servering skaper levende møteplasser der folk kan samles over god mat og drikke,» heter det på virksomhetens nettside. Dette har de gjort til virkelighet gjennom en rekke konsepter som har gitt Bodø sentrum ny puls og identitet.
«Det er godt å få bekreftet at arbeidet man har lagt ned over tid har båret frukter. Sammen har vi bygd stein for stein, og det er fint å se at innsatsen har blitt lagt merke til og fått anerkjennelse. Både for oss som gründere, og alle våre flinke medarbeidere,» sier forretningsutvikler og gründer i Favn Servering, Erik Tostrup.

Thomas Litangen, Kristine Wabnig, Line Holstad, Erik Tostrup og Karl-Inge Svensgård fra Favn Servering. Foto: Drone Nord.
Det kulinariske eventyret startet i 2009 med den italienskinspirerte restauranten Bjørk. I dag består Favn Servering av ni ulike serveringssteder, som spenner fra asiatiske smaker hos Ohma til tradisjonshåndverk og hjemmebakt brød hos Brødrene Berbusmel. Med lidenskap for kvalitet og opplevelser har de bygget opp et mangfoldig tilbud som både lokalbefolkningen og besøkende verdsetter.
«Et velfungerende samfunn er avhengig av lokale initiativ og mennesker som tør å satse. Andreas Spørck og Erik Tostrup har gjort nettopp det. Gjennom Favn Servering har de skapt betydelige ringvirkninger for lokalsamfunnet,» sier Tord Kolstad, juryleder for Opplystprisen.
Favn Servering har gjennom sin innsats vist hvordan lokal drivkraft og entreprenørskap kan forme en by. Opplystprisen 2025 er en anerkjennelse av deres evne til å kombinere forretningsmessig suksess med samfunnsbygging, og til å inspirere andre til å følge etter.