– Stipendet ga meg motivasjonen jeg trengte for å ta mesterprøven

Michael hadde alltid drømt om å ta mer ansvar i jobben sin i byggebransjen, men det var ikke før han ble nominert til Bodø Håndverkerstands utdanningsstipend av sin arbeidsgiver Snekkerbjørn at ballen begynte å rulle. Nå stortrives han som byggeplassleder.

Vinner av stipend 2018

Navn: Michael Hjelle Waagønes

Alder: 28

Yrke: Prosjektleder

Michael Hjelle Waagønes vant Stiftelsen Håndverkerstands utdanningsstipend i 2019.

Foto: Martin Losvik. 

Michael gikk læretida si i bedriften og har vært der som tømrer siden han tok svennebrevet i 2014. En av grunnene til at arbeidsgiveren valgte å nominere Michael til stipendet var fordi han har bidratt til opplæring i bedriften etter at han selv ble tømrersvenn og at han har vært en god fadder for lærlingene som kom etter ham.

Når vi snakker med Michael er han i full sving i sin nye jobb som prosjektleder og akkurat nå er det renovering av Sjøgata 27 som fyller dagene til den blide 28-åringen.

Hva jobbet du med før stipendet?
Jeg jobbet flere år på serviceavdelingen før jeg gikk over i rollen som byggeplassleder (BAS) på større anlegg.

Hva jobber du med nå?
Nå jobber jeg som prosjektleder. Det vil si at jeg drar på befaringer til potensielle kunder, kalkulerer tilbud og følger disse opp til jobben står ferdig. Ellers har jeg en rolle som faglig leder i bedriften som innebærer et ansvar overfor faddere og lærlinger, og må da følge opp samspillet mellom dem slik at målene i læreplanen nås slik at lærlingen er best mulig forberedt til en forhåpentligvis meget godt bestått svenneprøve.

Hva var motivasjonen for å gå videre?
Det var litt tilfeldig. Jeg har alltid hatt ambisjoner om å få mer ansvar, men det var ikke før jeg ble nominert av arbeidsgiveren til Bodø Håndverkerstands utdanningsstipend at det virkelig ble satt i gang. Stipendet ble avgjørende for at jeg fikk startet opp med Mesterbrevet som jeg nå straks er ferdig med.

Hvordan oppleves forskjellen mellom den gamle arbeidshverdagen og den nye?
Hverdagen inneholder mye av det samme som tidligere i form av kontakt med kunder og leverandører, i hovedsak en veldig variert arbeidshverdag. Men det er jo absolutt mer behagelig å ha arbeidsdagen sin inne når været er som verst, framfor å spikre bordkledning i regn og stiv kuling. Samtidig savner jeg jo så klart det å kunne arbeide ute på en fin sommerdag, eller det å bruke kroppen mer fysisk.

Noe du savner fra tiden før videreutdanning?
Det er ikke mye som slår det å jobbe på serviceavdelingen på en varm og vindstille sommerdag.

Drømmeprosjektet i Bodø?
Alle prosjekt som omhandler utviklingen i byen, og da spesielt i sentrum. Vi er allerede i gang med renovering av Sjøgata 27, og det kommer til å bli veldig, veldig bra langs den nye havnepromenaden.

Beste prosjekt du har jobbet på til nå?
Det må være byggingen av det som skal være verdens mest avanserte landbaserte oppdrettsanlegg i Kobbelva – et bygg på ca 10 000 m2 hvor jeg for første gang hadde rolle som BAS. Det ble et utrolig lærerikt år hvor jeg fikk god innsikt i samarbeidet mellom mange forskjellige fag og grensesnittene opp mot disse.

Ønsker du å søke eller nominere en kandidat til årets stipend?

Er du ung arbeidstaker og ønsker å søke selv? Søk her. 
Er du arbeidsgiver som foreslår kandidat? Søk her.